Tidigare evenemang
6 maj 2023

Det stora barnloppet

Det stora barnloppet - Älmhult Fights Cancer

Det stora barnloppet är ett nytt välgörenhetslopp som går av stapeln lördagen 6 maj 2023 på Älmhults Handelsplats för att stötta upp det övergripande Älmhults Fights Cancer loppet under samma dag.

Eftersom barncancer är något som påverkar hela familjen, så vill vi tillsammans med IKEA varuhuset, Friskis & Svettis & Team Rynkeby göra en insats för att bidra till den viktiga forskningen.

Loppet kommer att vara kostnadsfritt och öppet för alla barn från åldrarna 6-13 år, vill man swisha en peng till Team Rynkeby och deras viktiga arbete för forskningen inom barncancer tas detta bidrag tacksamt emot men det är inget krav för deltagande.

För att alla ska ha möjlighet till deltagande på lika villkor har vi delat upp loppet i två olika slingor beroende på barnens ålder 6-9 ca 0,5km och 10-13år ca 1km, efter utfört lopp kommer alla barn få en liten goodiebag. 

För de minsta barnen kommer det även finnas passande aktiviteter i form av trehjulsrace, men då utan definierad start samt att vi dessutom kommer köra en liten aktivitet under veckan som lämpar sig för hela familjen.

Förutom att möjliggöra en eventuell finansiering till den otroligt viktiga barncancerforskning hoppas vi även att initiativet kan inspirera barn till att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv.

CYKELBILDER

Med start den 26/4 hänger vi upp cykelbilder i Älmhult med omnejd. 

Om man är en av de lyckliga vinnarna som hittar en av dessa bilder tar man med dem till Live! på Älmhults Handelsplats ( Handelsvägen 6) den 6/5 mellan 10:30-13:00 för att byta ut den mot en vinst.

Det är en rolig aktivitet som engagerar hela familjen men priset är mest lämpade till barnen i familjen ;)

Mer info kring aktiviteten hittar du lite längre ner på sidan.


Information om det stora barnloppet

HÅLLTIDER

MINILOPPET - För de barn som springer 0,5km
UPPVÄRMNING: KL 10:30
START: 10:45

JUNIORLOPPET- För de barn som springer 1km 
UPPVÄRMNING: KL 11:45
START: 12:00

ANMÄLAN

För att alla ska ha möjlighet till deltagande på lika villkor har vi delat upp loppet i två olika slingor beroende på barnens ålder 6-9 år ca 0,5km (MINILOPPET) och 10-13 år (JUNIORLOPPET) ca 1km.

Du anmäler därför ditt barn individuellt genom nedan länkar beroende på vilket lopp den skall delta på. Det betyder att om du vill anmäla fler än ett barn måste det göras flera anmälningar.

Detta för att vi skall kunna säkerställa en bra och säker upplevelse för barnen samt antal goodiebags. Vi har även valt att sätta en begränsning på 50st barn per lopp så det är först till kvarn som gäller!

MINILOPPET - 6-9år Anmälan stängd!

JUNIORLOPPET - 10-13år Anmälan stängd!

TEAM RYNKEBY - ETT TYDLIGT UPPDRAG

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris varje år för att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar och deras familjer.

Team Rynkeby grundades 2002, då 11 motionscyklister knutna till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S bestämde sig för att cykla till Paris för att se slutet på Tour de France.

Rynkeby Foods var resans huvudsponsor, men även andra företag backade upp. Faktum är att deltagarna i historiens allra första Team Rynkeby-lag var så bra på att skaffa sponsring att det blev en vinst på 53 900 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

Pengarna donerades av Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetssjukhus och en tradition föddes.

År 2022 donerade Team Rynkeby 111,9 miljoner SEK till organisationer som hjälper barn med kritiska sjukdomar - varav 35,2 miljoner SEK gick till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige.

CYKELRACE MED LEKOLAR

Lekolar kommer vara på plats & håller i aktivitet för de minsta barnen i form av cykelrace, men då utan definierad start.

Lekolar är marknadsledare i Norden på att skapa lärmiljöer i skolor och förskolor genom att tillhandahålla pedagogiska produkter, skolmöbler och inredning, lekplatsutrustning samt förbruknings- och hobbyartiklar. Lekolar har marknadens största sortiment och kombinerar ledande varumärken med egna produkter.

Verksamheten startade inom BRIO för över 40 år sedan. År 2004 sålde BRIO affärsområdet BRIO Educational och Lekolar har sedan dess tredubblat verksamheten för att bättre svara upp mot de krav de nordiska kommunerna ställer på inköp.

Lekolar finns idag i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Huvudkontoret ligger i Osby, Skåne, och koncernen har ett eget inköpskontor i Shanghai, Kina. Företaget har cirka 320 medarbetare, omsätter cirka 1,3 miljarder kronor och har uttalade ambitioner att växa ytterligare i norra Europa.

ANSIKTSMÅLNING

För alla barn, stora som små kommer vi tillsammans med Haganässkolans 2:or på Barn och fritid- programmet erbjuda GRATIS ansiktsmålning.

HITTA CYKELBILDER!

Med start den 26/4 hänger vi upp cykelbilder i Älmhult med omnejd. 

Om man är en av de lyckliga vinnarna som hittar en av dessa bilder tar man med dem till Live! på Älmhults Handelsplats ( Handelsvägen 6) den 6/5 mellan 10:30-13:00 för att byta ut den mot en vinst.

Det är en rolig aktivitet som engagerar hela familjen men priset är mest lämpade till barnen i familjen ;)

För att så många som möjligt ska ha möjlighet att delta har vi placerat ut på följande orter:
Älmhult, Göteryd, Hallaryd, Delary, Pjätteryd, Bråthult, Häradsbäck, Virestad, Eneryda, Liatorp & Diö.

Mer info kring vart vi placerat bilderna finner du nedan:

ÄLMHULT

DELARY

GÖTERYD

HALLARYD

PJÄTTERYD

BRÅTHULT

HÄRADSBÄCK

VIRESTAD

ENERYDA

LIATORP

DIÖ

Så ta på er de snabba skorna och ge er ut på jakt, för nu är vi igång!!!!Logotype

Live! Älmhult

Handelsvägen 6
343 33 Älmhult

Vi vill ha din åsikt!

© 2021-2023

Ingka Centres Holding BV