Artiklar och intervjuer Publicerad 3/30/2022
thomas deutgen dansbandsfest artikel

Succé för Dansbandsfesten på Live! - ''Stämningen var magisk''

Det blev en storslagen fest när Sveriges största dansband Lasse Stefanz och Vikingarna spelade på Live! i helgen. Dansbandsfesten i Älmhult blev en riktig succé.
– Stämningen var magisk, hela dansgolvet gungade, säger projektledaren Johan Wirell.

Läs mer här om evenemang på Live! du inte får missa

Det har bara hänt en gång tidigare att dansbandsvärldens två giganter spelar tillsammans. Men Live! i Älmhult kände att de verkligen ville bjuda publiken på något speciellt.
Vi tycker att det är fantastiskt att få möjlighet att bjuda på det lilla extra, det som sticker ut. Vi vill att besökarna ska känna “wow, det här var häftigt” och det känns otroligt roligt att vi fick den responsen under dansbandsfesten, säger Johan Wirell projektledare på Live!. 
| Vi vill att besökarna ska känna “wow, det här var häftigt”


Se kommande evenemang på Live! här


Faktum är att Lasse Stefanz och Vikingarna var bokade redan 2020 men på grund av pandemin har dansbandsfesten flyttats framåt i tiden. Därför var det extra speciellt för Johan Wirell att de nu äntligen fick köra evenemanget som alla längtat så mycket efter.
– Det kändes nästan overkligt att se dem på scenen och alla människor som dansade loss och hade roligt. Man märker verkligen vilken glädje och energi den här typen av kulturevenemang ger människor. Det känns jättekul att vi äntligen är igång igen och att vi får möjlighet att sprida den här glädjen, säger Johan Wirell.

På dansgolvet var det full fart under kvällen där leende dansanta par växlade mellan bugg och foxtrot. Över 1000 gäster kom till Älmhult varav 400 gäster även njöt av en god middag och underhållning.

För Live! har dansbandsfesten varit en härlig nystart och en blinkning till vad de planerar att bjuda på framåt. Näst på tur står en standup-kväll med Johan Glans i spetsen tillsammans med några av Sveriges mest uppskattade komiker. Och senare i maj hålls en konsert med Jill Johnson.
– Vi jobbar för att nå en bred målgrupp. Vi försöker fånga upp allt från bakluckeloppisar, marknader och julbord till stora arrangemang som standup-kvällar och konserter. Vår förhoppning är att alla ska hitta någonting de vill se, lyssna på och uppleva, säger Johan Wirell.

Förutom spännande evenemang erbjuder Live! många kreativa lösningar för stora konferenser, föreläsningar och mässor. De arbetar även tätt ihop med Ikea Hotell för att skapa paketlösningar som på bästa sätt ger besökarna en härlig upplevelse med god mat, boende och smidig transfer.  

Boka övernattning på IKEA Hotell – det enda i sitt slag – här