Museet

HEMMA HOS IKEA

Berättelsen om IKEA börjar i en liten småländsk småstad. I företagets allra första varuhus i Älmhult finns idag IKEA Museum, ett spännande besöksmål för alla som vill lära sig mer om IKEA, grundaren Ingvar Kamprad och det svenska folkhemmet.

IKEA Museum bjuder på många nostalgikickar med rum som speglar varje decennium i företagets mer än 70-åriga historia. Här visas mer än tusen objekt ur museets samling, från välkända klassiker till mer okända möbler och inredningsdetaljer. Och glöm inte att se upp – i taket finns en överraskning som vänder på perspektiven.

I museet visas både den stora huvudutställningen Berättelsen om IKEA och tillfälliga utställningar om design och livet hemma, riktade till såväl vuxna som barn. Och som ett minne av besöket kan du ta en bild av dig själv på framsidan av IKEA katalogen!

Läs mer på www.IKEAmuseum.com.

utställningar på ikea museum

Ingvar Kamprad IKEAs Historia | The story of IKEA

Berättelsen om IKEA - Huvudutställning

Den stora huvudutställningen Berättelsen om IKEA tar dig med från starten hemma på gården i Agunnaryd, där Ingvar Kamprad växte upp, till det första varuhuset i Älmhult och vidare ut i världen. Utställningen är uppdelad i tre delar: Våra rötter, IKEA genom tiderna och Ingvar Kamprads många sidor.


Huvudutställning

Mer att göra